21 Ekim Fotonik Günü

21 Ekim Fotonik Günü, tüm dünya üzerindeki çeşitli araştırmacılar tarafından fotonik alanında ortaya koydukları araştırma geliştirme faaliyetlerine ve akademik çalışmalarına dikkat çekmek için düzenledikleri yıllık bir etkinliktir. Fotonik alanında yapılan çalışmalar; optik fiberli haberleşme ve sensör teknolojileri, LED teknolojileri, fotovoltaik güneş enerji sistemleri, fotonik entegre devreler, optik komponentler, lazerler, görüntüleme teknolojileri ve projeksiyon sistemleri gibi alanları kapsamakta ve haberleşme, ulaşım, sağlık, güvenlik, tarım, gıda vb. gibi birçok uygulama alanında kullanılmaktadır. Her yıl 30'dan fazla ülkede etkinliklerle dikkat çeken Dünya Fotonik Günü'ne Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM) olarak 2020 senesinde biz de yer vermek istedik.

Detaylı bilgiler https://day-of-photonics.org/ adresinden edinilebilir.

21st October, Photonics Day is an annual event organized by various researchers from all over the world to draw attention to their research and development activities and academic studies in the field of photonics. Studies in the photonics field cover areas such as optical fiber communication and sensor technologies, LED technologies, photovoltaic solar energy systems, photonic integrated circuits, optical components, lasers, imaging technologies, and projection systems.  It is used in many application areas such as communication, transportation, health, security, agriculture, food, etc. As Kütahya Dumlupınar University Photonic Technologies Application and Research Center (FOTAM), we wanted to contribute the World Photonics Day, which attracts attention with events in more than 30 countries every year.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, Salı