Fotam Müdürü Prof.dr. Ahmet Altuncu‘nun Yeni Bir Yurtdışı Doktora Sınav Jüri Üyeliği

Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet ALTUNCU’nun University of Malaya, Malezya’da yeni bir doktora sınav jüri üyeliği.

Üniversitemiz Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM) Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet ALTUNCU, Malezya’nın önde gelen üniversitelerinden University of Malaya, Faculty of Engineering, Dept. of Electrical Engineering doktora programında fotonik alanında doktora eğitimini tamamlayan bir doktora öğrencisinin daha tez savunma sınavında üniversite dışı tez jüri üyesi (external examiner) olarak görev aldı. İki aşamalı olarak yapılan doktora tez savunma sınavının ilk aşamasında tez jüri üyelerine iletilen tez dokümanı üzerinden 45 günlük bir sürede hazırlanması gereken ayrıntılı değerlendirme ve kanaat raporu istenildi. “Lanthanoids And Transition Metals Saturable Absorber Film For Short Pulse Fiber Laser Generation At 1.0 And 1.55 Micron Region” başlıklı tez çalışması ile ilk aşamayı geçen doktora adayı Mohamad Faizal Bin Baharom’nin ikinci aşama sözlü tez savunma sınavı 16.08.2021 tarihinde zoom üzerinden online olarak yapılarak, sözlü sınav sonucunda aday başarılı bulunmuştur. Halen üniversitemiz Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (FOTAM), Prof.Dr. Yürütülen proje çalışmaları ve uluslararası jürili doktora sınavında üniversite dışı jüri üyesi olarak görev alınması, Üniversitemiz ve University of Malaya arasında başta fotonik ve telekomünikasyon alanları olmak üzere Ar-Ge ve eğitim işbirliklerinin artmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, Çarşamba