Lisans Öğrencilerimizden TÜBİTAK 2209 - A Projeleri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Mustafa NAMDAR ve Dr. Öğr. Üyesi Arif BAŞGÜMÜŞ danışmanlığında, "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında 2021 Ocak'ta 2 proje önerisi yapılmış ve bu proje önerilerinin her ikisi de desteklenmeye değer bulunmuştur. TÜBİTAK tarafından 2021 Mayıs'ta açıklanan sonuçlara göre, "derin öğrenme ve işaret işleme" odağındaki kabul edilen projeler, 4. sınıf EEM Bölümü  öğrencileri Erdem BAYHAN, Zehra ÖZKAN ve Yunus Emre KAR tarafından gerçeklenecektir.

Desteklenen projeler ve ekip üyeleri aşağıda sunulmaktadır:

Proje 1: İnsansız Hava Araçlarının Derin Öğrenme Temelli Nesne Tanıma ve Tespiti
Proje çalışanları: Erdem BAYHAN, Zehra ÖZKAN
Proje danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa NAMDAR

Proje 2: Makine Öğrenmesi ve Görüntü İşleme Tabanlı Otonom Sebze Toplama Aracı Tasarımı
Proje çalışanı: Yunus Emre KAR
Proje danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Arif BAŞGÜMÜŞ